kinetic reactor

Edinstvena tehnologija čiščenja vode

KINETIC REACTOR na pipi omejuje nalaganje vodnega kamna, nevtralizira neželene anorganske (npr. težke kovine) in organske (degradacija kompleksnih organskih molekul) snovi v pitni vodi. Zaradi močnih oksidacijskih procesov organskih in anorganskih elementov v vodi se izboljšata okus in vonj vode, kjer je učinek takojšen.

Kupite zdaj

Kinetic reactor
Vidno izboljša kakovost pitne vode

Kinetična tehnologija je že prisotna v industriji in zdravstvu, da bi zmanjšala obloge vodnega kamna na naraven način brez dodajanja kemikalij in omogočila bolj čisto vodo . Številni uporabniki po vsem svetu so zelo zadovoljni z rezultati Kinetic Reactor izdelka na pipi. Z kinetično tehnologijo se apnenec izloča v obliki aragonita in ne v obliki kalcita, kot je do sedaj v večini primerov.

Številni testi so potrdili, da Kinetic Reactor nastavek na pipi daje obliko 100% aragonita, kar so dokazali testi na inštitutih v več državah. Kinetična tehnologija zmanjšuje usedline vodnega kamna in posledično varuje vašo opremo v domu kot so npr. ( pipe, kuhinjska korita, kavne aparate, kuhalnike vode, kozarce itd.) Nastavek za pipo Kinetic Reactor ima vgrajen regulator pretoka vode, ki vedno umerja količino pretoka vode na 4 l / min, ne glede na tlak vode, ki je dejansko v instalaciji. Zato je prihranek vode na vaših pipah najmanj do 50%.

icon V

Izboljšan okus in vonj vode

Higienski indikator
Naprava za spremljanje higene na iztočnih mrežicah

Predloženi izum je naprava za spremljanje higiene iztočnih mrežic na sanitarnih baterijah. Naprava po izumu omogoča hiter vpogled na sito iztočne mrežice, oziroma se zelo enostavno lahko spremlja koliko mehanskih delcev in nesnage se je s pretokom vode nakopičilo na iztočni mrežici sanitarne baterije. Nesnaga in trdi delci, ki nastajajo v cevovodih, kot nesnaga, ki se nabirajo po notranjih stenah cevi v obliki vodnega kamna in biofilma bakterij se posledično s pretokom vode odlepijo od notranjih sten cevi in se delci ustavijo na iztočnih končnih točkah, kot je mrežica na sanitarni bateriji.

Uporabniki pip so po naših raziskavah zelo malo ozaveščeni, da prav nesnaga, ki se ustavi na mrežicah sanitarnih baterij je v večini primerov že pred formiran biofilm bakterij kateri se z prisotnostjo sobne temperature še bolj eksponentno povečuje in posledično zaradi slabe higiene nevede uživamo bakterije, ki lahko škodujejo našem zdravju. Predlagano rešitev vidimo v prihodnosti kot novi standard za sanitarne baterije (pipe), saj bo možna redna kontrola higiene, s čimer se bo spodbudilo rednočiščenje iztočnih mrežic. Inovacija bo tako omogočila čiščenje iztočnih mrežic takoj ko bo tudi najmanjši del nesnage prisoten na situ, saj nihče ne bo želel piti vodo prek nesnage in bo zato predhodno očistil mrežico in si nato natočil kozarec vode. Dodatno prednost vidimo tudi v tem, da bodo tudi ljudje, ki do sedaj niso čistili iztočne mrežice, ker so ta del izvajali njihovi bližnji, sami skrbeli za higieno iztočnih mrežic na pipah.

Kupite zdaj

Kako deluje?

Proces čiščenja vode je
sestavljen iz 5 faz

Celoten postopek obdelave vode zagotavlja patentirana tehnologija, imenovana Kinetic Reactor Technology. Gre za tehnologijo, ki čisti vodo na povsem naraven fizikalen način. Tehnologija je patentno zaščitena v več kot 60 državah.

1. faza

2. faza

3. faza

4. faza

5. faza

Zaključek

VARČEVANJE VODE

Prva stopnja regulacija pretoka vode na stalnih 4 L/min, kar je zelo pomembno za varčevanje z vodo (švicarski patent - regulator pretoka za varčevanje z vodo). Pretok vode s klasičnimi mrežicami se giblje med 8L/min in 15 L/min.

HIDRODINAMIČNA KAVITACIJA

Homogenizirano stanje vode se preusmeri skozi „venturijeve“ cevi, ki so sestavni del kavitacijske plošče (difuzorja). Kavitacijska plošča ustvarja pojav imenovan hidrodinamična kavitacija. Z močnimi udarnimi silami mikro curkov zmanjšuje število bakterij v vodi brez prisotnosti kemičnih dodatkov.

SPREMEMBA AGREGATNEGA STANJA VODE

Voda predhodno obdelana z hidrodinamično kavitacijo vstopi v osrčje kinetičnega reaktorja - kinetične komore, kjer se agregatno stanje vode spremeni iz homogeniziranega v tekoče plinasto stanje z pomočjo tehnologije. To stanje vode je precej bolj dostopno za čiščenje, ker se površina vode poveča in omogočimo čiščenje vode na mikro ravni.

OKSIDACIJSKI PROCESI

Oksidacijski procesi organskih in anorganskih snovi v vodi potekajo na mikro ravni. Voda se razbremeni in rezultati so takoj vidni kot boljši okus, vonj in zmanjšanje motnosti vode.

ZMANJŠANO NALAGANJE VODNEGA KAMNA

Kinetično stanje vode v podtlaku olajša izločanje plinov iz vode. V vodi je veliko različnih plinov, ki so lahko škodljivi za naše zdravje. Ekstrakcija halogenskih plinov organskega izvora izboljša vonj vode ter med drugim spremeni strukturo vodnega kamna iz kalcitne v aragonitno obliko, ki je človeku prijaznejša. Vodni kamen v aragonitni obliki se ne lepi na površine, zato ga je veliko lažje odstraniti (čistilnih sredstev ne potrebujemo, obrišemo ga lahko s krpo). Izločanje CO2 zmanjša kislost vode in naredi vodo bolj bazično, kar je za naše telo zelo pomembno.

SPLOŠNO IZBOLJŠANJE KAKOVOSTI VODE

Obdelava vode v podtlačnem okolju nam omogoča, da dezinfekcijo vode naredimo učinkovitejšo. Mikrocelične stene bakterij oslabijo, kar hidrodinamični kavitaciji, oksidaciji in kloru omogoča lažji doseg v jedro bakterije. Ta postopek poveča učinkovitost klora in posledično zmanjša število bakterij ter zmanjša tudi vsebnost klora v vodi. Oksidacijski procesi organskih in anorganskih snovi v vodi potekajo na mikro ravni in s pomočjo mikro oksidacije zmanjšamo vsebnost težkih topnih kovin v vodi.

Med temi procesi zmanjšamo moči kohezijskih sil vode in pred struktuiramo vodo na naraven način. Struktura take vode je najbližja naravni pitni vodi, ki je veliko boljša za naše zdravje, saj se lažje veže na naše celice in nas hitreje hidrira.

Aktualna ponudba

arrow
arrow
arrow
arrow