Kako deluje?

Proces čiščenja vode je
sestavljen iz 5 faz

Celoten postopek obdelave vode zagotavlja patentirana tehnologija, imenovana Kinetic Reactor Technology. Gre za tehnologijo, ki čisti vodo na povsem naraven fizikalen način. Tehnologija je patentno zaščitena v več kot 60 državah.

1. faza

2. faza

3. faza

4. faza

5. faza

Zaključek

VARČEVANJE VODE

Prva stopnja regulacija pretoka vode na stalnih 4 L/min, kar je zelo pomembno za varčevanje z vodo (švicarski patent - regulator pretoka za varčevanje z vodo). Pretok vode s klasičnimi mrežicami se giblje med 8L/min in 15 L/min.

HIDRODINAMIČNA KAVITACIJA

Homogenizirano stanje vode se preusmeri skozi „venturijeve“ cevi, ki so sestavni del kavitacijske plošče (difuzorja). Kavitacijska plošča ustvarja pojav imenovan hidrodinamična kavitacija. Z močnimi udarnimi silami mikro curkov zmanjšuje število bakterij v vodi brez prisotnosti kemičnih dodatkov.

SPREMEMBA AGREGATNEGA STANJA VODE

Voda predhodno obdelana z hidrodinamično kavitacijo vstopi v osrčje kinetičnega reaktorja - kinetične komore, kjer se agregatno stanje vode spremeni iz homogeniziranega v tekoče plinasto stanje z pomočjo tehnologije. To stanje vode je precej bolj dostopno za čiščenje, ker se površina vode poveča in omogočimo čiščenje vode na mikro ravni.

OKSIDACIJSKI PROCESI

Oksidacijski procesi organskih in anorganskih snovi v vodi potekajo na mikro ravni. Voda se razbremeni in rezultati so takoj vidni kot boljši okus, vonj in zmanjšanje motnosti vode.

ZMANJŠANO NALAGANJE VODNEGA KAMNA

Kinetično stanje vode v podtlaku olajša izločanje plinov iz vode. V vodi je veliko različnih plinov, ki so lahko škodljivi za naše zdravje. Ekstrakcija halogenskih plinov organskega izvora izboljša vonj vode ter med drugim spremeni strukturo vodnega kamna iz kalcitne v aragonitno obliko, ki je človeku prijaznejša. Vodni kamen v aragonitni obliki se ne lepi na površine, zato ga je veliko lažje odstraniti (čistilnih sredstev ne potrebujemo, obrišemo ga lahko s krpo). Izločanje CO2 zmanjša kislost vode in naredi vodo bolj bazično, kar je za naše telo zelo pomembno.

SPLOŠNO IZBOLJŠANJE KAKOVOSTI VODE

Obdelava vode v podtlačnem okolju nam omogoča, da dezinfekcijo vode naredimo učinkovitejšo. Mikrocelične stene bakterij oslabijo, kar hidrodinamični kavitaciji, oksidaciji in kloru omogoča lažji doseg v jedro bakterije. Ta postopek poveča učinkovitost klora in posledično zmanjša število bakterij ter zmanjša tudi vsebnost klora v vodi. Oksidacijski procesi organskih in anorganskih snovi v vodi potekajo na mikro ravni in s pomočjo mikro oksidacije zmanjšamo vsebnost težkih topnih kovin v vodi.

Med temi procesi zmanjšamo moči kohezijskih sil vode in pred struktuiramo vodo na naraven način. Struktura take vode je najbližja naravni pitni vodi, ki je veliko boljša za naše zdravje, saj se lažje veže na naše celice in nas hitreje hidrira.

Certifikati o skladnosti materialov

Patenti

Nemški patentni in zaščitni urad

Potrdilo o registraciji: 018161396

patent

Evropski patentni urad

Patentna številka: EP3621925A1

patent

Intelektualna lastnina Indija

Patentna številka: 370998

patent

Svetovna organizacija za varstvo intelektualne lastnine

Patentna številka: W02018207071A

patent

Kitajska nacionalna uprava za intelektualno lastnino

Patentna številka: 201880028998.2

patent

Urad evropske unije za intelektualno lastnino

Patentna številka: 018161396

patent

Urad združenih držav za intelektualno lastninoUrad združenih držav za intelektualno lastnino

Patentna številka: USPTO US 20200071216A1

patent